Laserskæring

Laserskæring

Brimas A/S er specialister i laserskæring og har tre Mazak Hyper Gear laserskærer maskiner på henholdsvis 4.0 KW og 4.4 KW. Laserskæremaskinerne er blandt branchens absolut bedste og er udstyret med fuldautomatisk load / onload systemer. Maskinerne er de mest præcise laserskærer maskiner i branchen og kan levere den ypperste kvalitet og skærehastighed. Årsagen til at Mazaks laserskærer maskiner har en unik præcision er blandt andet, at maskinerne har magnetmotor-føringer, hvilket giver en mere præcis positionering, fremfor almindelige kuglespindel føringer.

Med laserskæring i kombination med vores dygtige smede, maskinteknikere og ingeniører kan vi fremstille branchens mest komplicerede opgaver i alle former for stål.

Udover laserskæring kan Brimas A/S varetage en eventuel videre forarbejdning efter laserskæring. Lige fra afgratning i Fladder-maskine, kantbukning, TIG-, MIG-, og MAG-svejsning til overfladebehandling i form af glasblæsning, bejdsning, elpolering, elforsinkning, galvanisering, maling eller aluksering/anodisering/eloksering. Brimas A/S tilbyder også valsning, svejsning, drejning og fræsning m.v.

Vi laserskærer emner ud fra dxf-filer, som enten kommer fra kunden selv, eller som vores egne ingeniører og maskinteknikere laver ved hjælp af tegneprogrammer som Autocad og Inventor. Såfremt kunden ønsker en 3-dimensionel afbildning af det færdige produkt, kan vi naturligvis også tilbyde det.

Brimas stiller store krav til vores laseroperatører om præcision og korrekt indstilling af laserskæremaskinen. Det ses ofte, at laserskårne emner har en stor grat på bagsiden af emnet. Denne ”grat” eller ”skæg”, som nogle kalder det, opstår kun, såfremt laserskærermaskinen ikke er indstillet korrekt.

Rørlaserskæring

Brimas A/S har stor erfaring med rørlaserskæring. Vi benytter os af vores knowhow i kombination med den nyeste teknologi, hvilket sikrer kunden og produktet en stor ensartethed. Vi udfører rørlaserskæring i runde, kvadratiske og rektangulære rør. Andre åbne og lukkede profiltyper kan skæres efter nærmere angivne specifikationer.

Ved rørlaserskæring udføres de traditionelle processer som savning, boring, fræsning og smigskæring i én arbejdsgang. Det minimerer gennemløbstiden og giver større præcision i det færdige produkt.

Fakta om laserskæring i metal

Laserskæring er en meget fleksibel proces med et meget flot resultat. Med laserskæring er det muligt at fremstille emner med 0,1 mm nøjagtighed med skarpe hjørner og et minimum af varmepåvirkning. Der laserskæres i materialer fra 0,5 til 20 mm tykkelse. Der kan laserskæres i mange forskellige materialetyper, såsom rustfrit stål, jern, aluminium, plast og flere andre. Fælles for materialerne er, at der skal anvendes en skæregas eller beskyttelsesgas.

De mest almindelige former for beskyttelsesgasser er nitrogen og oxygen:
Nitrogen er meget lidt reaktivt og derfor den dominerende gas til laserskæring af højlegeret og rustfrit stål. Skærehastigheden er betydeligt lavere end ved oxygenskæring, siden den eksoterme reaktion ved oxygen ikke er tilstede. Fordelen med nitrogen er rene, oxidfrie snit, som er en forudsætning for bibeholdt korrosionsmodstand på de laserskårne detaljer.

Oxygen er den dominerende gas inden for laserskæring af kulstofstål som almindelig jern. Gassen reagerer eksotermt med materialet, og på grund af den ekstra energitilførsel fra reaktionen opnås en meget høj skærehastighed.

Generelle retningslinjer og håndregler for laserskæring:
Ved laserskæring med oxygen vil der på selve skærefladen dannes en oxidhinde. Det kan give problemer, såfremt man efterfølgende ønsker at male eller galvanisere emnet, idet malingen og galvaniseringen kan skalle af.

Huller lavet i plader kan normalt ikke have en diameter under pladetykkelsen. Det skal forstås på den måde, at såfremt man har en 5 mm plade, kan det give problemer at lave et hul der er mindre end 5 mm i diameter. Snitspalten bliver som regel mellem 0,2 og 0,3 mm.

Laserskæring er en meget fleksibel proces, og skæreresultatet er imponerende med fuldstændig gratfrie emner. Med laserskæring er det muligt at fremstille emner med stor nøjagtighed med skarpe hjørner og et minimum af varmepåvirkning, således at emnerne umiddelbart kan bruges til videre bearbejdning. Laserskæring er som tidligere beskrevet en termisk skæreproces, som kan producere højkvalitetssnit og skæreflader i materialer fra 0,5 til 20 mm gods. Laserstrålen opsmelter et smalt snit i grundmaterialet, og smelten blæses ud af en skæregas, som efterlader et rent snit. Såfremt kunden ønsker yderligere afgratning, råder Brimas A/S over en Fladder som er en af branchens bedste afgratningsmaskiner. Her kan emnerne afgrates til meget lave omkostninger samtidig med, at produktet får en fantastisk overflade.

Embedded thumbnail for Brimas Laserskæring
Laserskæring i aluminium
Laserskæring
Laserskæring i alle former for stål
Laserskæring i rustfrit stål
Specialister i laserskæring
Laserskæring i rustfrit stål
Laserskæring i metal
Laserskæring i jern
Laserskæring i alle former for stål
Laserskæring i metal
Laserskæring i stål
Laserskæring i alle former for stål
Laserskæring af metalemne
Laserskæring i rustfrit stål
Laserskæring i alle former for stål

Vil du vide mere
om Laserskæring

Kontakt os på:

7625 9030

Send email